استرس از 15 سالگی آغاز و اوج آن 30 سالگی است و پس از 45 سالگی کاهش می یابد.
زهرا فرجی کارشناس ارشد روان شناسی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: در کشور ما سن ابتلا به استرس پایین تر از کشور های دیگر است چرا که خانواده ها فشار زیادی بر کودکان خود وارد می کنند و از سوی دیگر احساس رقابت در ایجاد استرس ها تاثیرگذار هستند.
وی تصریح کرد: استرس نیروی محیطی است شخص را تحت تاثیر قرار داده و تنش در شخصیت به وجود می آورد و دارای نتیجه ناخوشایند است.
وی با بیان این که انسانها خواهان آرامش هستند افزود: بعضی از استرس ها لازم است و افراد باید راه های کنار آمدن با آن را یاد بگیرند استرس ها زمانی که به طور مداوم بر روی سیستم بدنی فشار بیاورند توان فرد را گرفته و در صورتیکه فرد راهکار های مقابله با آن را نداشته باشد دچار افسردگی روانی می شود.
وی عنوان کرد: به منظور مبارزه با استرس می توان از روش هایی همچون هیجان مداری مبتنی بر برون ریزی هیجان (صحبت کردن با دیگران) استفاده کرد و از سوی دیگر با گریه کردن اعتماد به نفس خود را افزایش داد.
وی خیال پردازی را در برخی موارد در کنترل و از بین بردن استرس موثر دانست و تصریح کرد: ریلکسیشن و آرام سازی بدن آخر شب بهترین راه رهایی از استرس است.